Aa en Hunze in beeld

Aa en Hunze in beeld

De gemeente Aa en Hunze stelt zich graag aan je voor en nodigt je uit om een bezoek te brengen aan al het moois dat de gemeente te bieden heeft. Wat al dat moois is, laten we zien in de filmpjes op deze pagina.

1. Welkom in Annen  

Maak kennis met het brinkdorp Annen, leer het dorp en de omgeving kennen. 

2. Aa en Hunze in vogelvlucht

In deze korte film maak je kennis met Aa en Hunze van bovenaf en ontdek je het landschap, recreatiemogelijkheden en leer je over de historie van de gemeente. 

3. Balloërveld met de schaapsherder:

Maak kennis met een mooi stukje natuur van Aa en Hunze. Met schaapsherder Marianne Duinkeren trekken we over het Balloërveld met een kudde Drentse heideschapen. 

4. De kudde van Anloo

In deze film laten we zien hoe natuur en ondernemerschap hand in hand gaan. Een kudde Schotse Hooglanders leeft in volledige vrijheid op grote percelen. Ontmoet de eigenaars die vertellen over de combinatie van het beheren van de kudde en de landwinkel 'De Grazerij' waar streekproducten en vers natuurvlees wordt verkocht. 
5. Etstoel Anloo

Bij de Magnuskerk in Anloo vindt jaarlijks een stukje historie plaats. Eén dag per jaar keert een heel dorp terug naar de 17e eeuw en ervaren de historie van de vroegere rechtspraak. Voorzitter Henk Doeven en wethouder Henk Heijerman vertellen er alles over. 

6. Digital Art Factory-mogelijkheden van digitale kunst


De Digital Art Factory (DAF) is een creatieve werkplaats waar de jeugd zijn creatieve talent ontdekt en ontwikkelt. Mediadocent Esther Kroezenga en de jeugd laten zien welke kunst zij ontwikkelen. 

7. Festivals en evenementen in Aa en Hunze

8. Groenbeheer Aa en Hunze

 

9. Dorpscentrum Eexterveen

 

10. Coöperatief ondernemen in dorpskernen

 

11. De toekomst van vakantieparken

 

12. Zorg voor elkaar